Is de upgrade naar Squarespace 7.1 de moeite waard?


Is jouw Squarespace website nog steeds van voor 2020? We leven inmiddels in 2024 en draait jouw website nog steeds niet op de Squarespace 7.1 versie? Oeps. Maar ik begrijp je frustratie. Je website updaten in de hoop op verbeteringen, om vervolgens teleurgesteld te constateren dat er weinig is veranderd - herkenbaar, toch? Gelukkig is er sinds 2020 Squarespace 7.1. Deze toekomstgerichte versie lost niet alleen functionele problemen op, maar geeft je website ook een spectaculaire designupgrade en snelheid. In deze blogpost duik ik diep in de voordelen van een upgrade naar Squarespace 7.1 en beantwoord ik de vraag: Is Squarespace 7.1 echt de moeite waard? Mijn korte antwoord is: Absoluut!

Is de upgrade naar Squarespace 7.1 de moeite waard?

Hier zijn kort 5 redenen waarom

1. Betere prestaties en snelheid
De upgrade naar Squarespace 7.1 biedt geoptimaliseerde prestaties en snellere laadtijden dan zijn voorganger, Squarespace 7.0. Met de moderne webomgeving die snelheid en efficiëntie benadrukt, zorgt de upgrade naar Squarespace 7.1 ervoor dat je website concurrerend blijft en een naadloze gebruikerservaring biedt.

2. Meer ontwerpflexibiliteit
De Squarespace 7.1 update introduceert een uitgebreidere set functies en tools, waaronder drag-en-drop opties, waardoor gebruikers unieke en visueel verbluffende websites kunnen creëren die perfect passen bij hun branding- en bedrijfsdoelen.

3. Geschikt voor mobiele schermen
Met mobiele apparaten die het grootste deel van het websiteverkeer vertegenwoordigen, is het essentieel dat je website soepel aanpast aan mobiele schermen. Squarespace 7.1 heeft mobiele optimalisatie hoog in het vaandel staan en biedt zelfs een tool voor een speciale mobiele layout, met een naadloze aanpassing op verschillende apparaten en schermformaten.

4. Toekomstbestendig
Door te upgraden naar 7.1 maak je je website klaar voor de toekomst en zorg je ervoor dat deze compatibel blijft met toekomstige functies en updates. Squarespace heeft besloten om 7.1 continu te blijven updaten en automatisch functies toe te voegen aan de nieuwe versie voor gebruikers.

5. Begeleiding van een Squarespace specialist
Hoewel de voordelen duidelijk zijn, en jij het absoluut ook zelf kan upgraden is het belangrijk om elke overgang met zorg en overweging te benaderen. Enkele valkuilen om rekening mee te houden zijn aangepaste CSS of JavaScript code, beperkingen van templates, het overzetten van inhoud, aanpassing aan de nieuwe interface en SEO overwegingen. Met de expertise van een Squarespace specialist kun je deze uitdagingen overwinnen en het maximale uit de upgrade halen.

Kortom, wanneer je overschakelt naar Squarespace 7.1, kun je je online aanwezigheid verbeteren en je website laten groeien in de competitieve online wereld.


Korte introductie tot Squarespace 7.1

We weten allemaal dat updates soms overbodig lijken en ons doen afvragen waarom we ze nodig hebben. Maar Squarespace heeft in 2020 een geweldige nieuwe versie uitgebracht die enkele functionaliteitsproblemen oplost en het ontwerp aanzienlijk verbetert. In deze handleiding voor Squarespace 7.1 ontdek je wat je moet weten over de verbeterde functies en waarom de upgrade de moeite waard is.

In vergelijking met de eindeloze stroom software updates van platforms zoals Wordpress, biedt Squarespace een effectief alternatief. Als je op zoek bent naar meer gemak en eenvoud bij het bijwerken van je website of het beheren van de inhoud, dan is Squarespace 7.1 het antwoord. Veel bedrijven worstelen om in de drukke digitale wereld van vandaag voorop te blijven. Het hebben van een zeer effectieve, elegante website die zowel voor jou als voor je klanten werkt, is cruciaal. Maar hoe bereikt Squarespace 7.1 dit?


Squarespace 7.1 geeft je meer controle over de gebruikerservaring.

De belangrijkste functie van deze update, de krachtige drag & drop tool, bekend als Fluid Engine, stelt je in staat om nauwkeurig te bepalen hoe je website eruitziet op zowel computerschermen als mobiele apparaten. Wat Fluid Engine zo fantastisch maakt, is de ongeëvenaarde flexibiliteit die het biedt voor het ontwerpen van je Squarespace website, vooral op mobiele apparaten. Met deze tool kun je zelfs een aparte layout ontwerpen die specifiek is afgestemd op mobiele schermen, waarbij je elementen kunt toevoegen, weglaten of accentueren zoals jij dat wilt. Hierdoor wordt je mobiele publiek nog meer betrokken en blijft je site perfect functioneren terwijl je bedrijf groeit.


Moet je upgraden van Squarespace 7.0 naar 7.1?

Als je een Squarespace website hebt en je afvraagt of je moet upgraden van 7.0 naar 7.1, dan kan ik je helpen bij het begrijpen van de verschillen tussen de twee versies. Ik snap dat het voor de meeste mensen ontmoedigend kan zijn om het technische jargon bij te houden, vooral als het gaat om upgrades zoals deze.

Een van de opvallende verbeteringen in het ontwerp is de functionaliteit voor paginasecties. In tegenstelling tot 7.0, waar je beperkt was tot het gebruik van een enkel inhoudsgebied voor elke pagina, kun je met 7.1 je inhoud verdelen in secties, elk met zijn eigen unieke ontwerp, layout en stylingopties.

Met de Fluid Engine Editor kun je text of image blocks en shape blocks (zoals elementen, afbeeldingen en tekst) eenvoudig slepen en op elkaar neerzetten. Je kunt ook achtergrondkleuren toevoegen aan tekstblokken en de inhoud overal op de pagina verplaatsen. Dit is een grote verbetering ten opzichte van de eerdere, minder handige manier om pagina's te bewerken in 7.0.

Deze flexibiliteit resulteert in pagina's die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook dynamisch, waardoor je publiek geboeid raakt en zich ontwikkelt tot loyale klanten.

Daarnaast biedt 7.1 een verfijnd Site Styles Panel met intuïtieve aanpassingsmogelijkheden. Dit is geweldig omdat je met het nieuwe paneel moeiteloos lettertypen, kleuren, spatiëring en andere ontwerpelementen kunt aanpassen. Tools zoals de shape blocks tool zijn slechts enkele van de vele die je helpen om een consistente en opvallende esthetiek over je hele website te creëren.

Met de vernieuwde functie voor mobiel bewerken kun je ook nauwkeurig afstemmen hoe je site eruitziet en werkt op mobiele apparaten, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd en de conversie wordt verhoogd. En zoals eerder besproken, is het ontwerpen van websites met een focus op mobiele apparaten tegenwoordig essentieel.

Nieuw Site Styles Panel. Verbeterde kleur- en lettertype-instellingen voor een consistente stijl.

Site Styles panel met onzindelijk vele designaanpassingen

Met de vernieuwde functie voor mobiel bewerken kun je ook nauwkeurig afstemmen hoe je site eruitziet en werkt op mobiele apparaten, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd en de conversie wordt verhoogd.

Nauwkeurig ontwerp mogelijk voor mobiele aanpassingen


Zijn er redenen om niet over te stappen van 7.0 naar 7.1?

Laten we dit eens bekijken. Zoals bij elke grote update waren sommige veranderingen in het begin moeilijk te begrijpen. Maar 7.1 heeft sinds de eerste release in 2020 een lange weg afgelegd.

Veel van de problemen waar Squarespace webdesigners en ondernemers zoals jij die zelf hun website onderhouden zich zorgen over maakten in de eerste versies van Squarespace 7.1, zoals het ontbreken van parallax scrollen, zijn aangepakt. Als lid van de Squarespace Circle ben ik voortdurend onder de indruk van hun toewijding om naar hun klanten te luisteren en de kwaliteit van hun producten te verbeteren op basis van onze feedback.

Vanaf januari 2024 zijn er meer opwindende updates voor 7.1 dan ooit tevoren, samen met verschillende andere updates die ze gepland hebben voor begin volgend jaar. Zodra je een upgrade uitvoert, kun je continu profiteren van al die nieuwe functies, zonder dat je ooit nog je website hoeft over te zetten.

Het beste deel? Dit is een permanente upgrade. Squarespace heeft bevestigd dat ze geen 7.2 of Squarespace 8 of nieuwe versies zullen lanceren na deze versie. Uiteindelijk zal Squarespace gewoon Squarespace zijn, en template versienummers zullen er niet meer toe doen.


POTENTIËLE NADELEN

Het leerproces kan uitdagender zijn voor beginners zonder begeleiding. Het vergt meer tijd en moeite om de nieuwe layout en functies van Squarespace 7.1 te begrijpen, vooral zonder begeleiding van een ervaren Squarespace specialist die het ook in het Nederlands kan uitleggen.

Mobiele optimalisatie vereist extra aandacht. Je moet ervoor zorgen dat je website goed wordt aangepast voor mobiele apparaten, aangezien meer websitebezoekers deze op een klein scherm bekijken dan op een groot scherm. Dit vraagt daarom meer hands on werk, of je nu zelf aan je site werkt of met een Squarespace webdesigner samenwerkt.

Als je twijfelt over de update, kan advies van een Squarespace website expert helpen om duidelijkheid te krijgen en een soepel upgradeproces te garanderen.


Waarom ik dol ben op 7.1

Gebruiksgemak. Voorgebouwde layouts en een krachtige sectiebouwer maken het snel en gemakkelijk om pagina's te bouwen en te stylen.

Designconsistentie. Stijlen worden automatisch toegepast op alle delen van de website, wat zorgt voor consistentie en het vermijden van vergeten instellingen.

Intuïtief ontwerp. Eenvoudige navigatie tussen ontwerp en structuur maakt het ontwerpproces gestroomlijnd en intuïtief.

Fluid Engine Editor. Nieuwe ontwerpmogelijkheden, zoals vormen en achtergrondkleuren voor blokken, zorgen voor verbluffende visuele effecten.

Save Section. Eenvoudig opslaan en hergebruiken van secties verbetert de efficiëntie van het ontwerp.

Geen spacer block meer. Zonder spacers wordt ontwerpen eenvoudiger en efficiënter. Je kunt nu drag en drop indelingen gebruiken voor een gestroomlijnd ontwerpproces.

Automatische list section. Georganiseerde presentatie van content voor testimonials, teams en meer. Deze secties stellen je in staat om snel inhoudselementen toe te voegen zonder ze handmatig te hoeven herschikken.

Nieuw Site Styles Panel. Verbeterde kleur- en lettertype-instellingen voor een consistente stijl.

Animaties. Websitebrede animaties voor visuele aantrekkingskracht.


Het is tijd om je website te verhuizen naar Squarespace 7.1 als je

  • Van plan bent grote veranderingen door te voeren op je website of binnen je bedrijf binnenkort.

  • Een rebranding ondergaat of een ontwerper wilt inhuren voor een algehele vernieuwing.

  • Je SEO, mobiele functionaliteit en gebruikerservaring wilt verbeteren.

Dankzij mijn uitgebreide ervaring met Squarespace begrijp ik de Squarespace 7.1 versie door en door. Ik ken de uitdagende situaties waar ondernemers mee te maken krijgen als ze online willen groeien. Wanneer ik mijn klanten help met de overstap van 7.0 naar 7.1, zorg ik ervoor dat ze hun doelen herzien en een sterke basis leggen voor hun volgende stap in groei.


Verhef je website naar het volgende niveau

Deze overgang is meer dan alleen een upgrade: het is een sprong vooruit naar de toekomst van webdesign en gebruikerservaring. Met een schat aan innovatieve functies, uitgebreide educatieve bronnen en de revolutionaire Fluid Engine biedt Squarespace 7.1 je de mogelijkheid om websites te creëren die echt opvallen.

Hoewel Squarespace 7.0-websites nog steeds worden ondersteund, brengt de overstap naar 7.1 aanzienlijke voordelen met zich mee. Het opent de deur naar nieuwe functionaliteiten met regelmatige updates, houdt je branding voor op designtrends en zorgt ervoor dat je website een boeiend digitaal platform blijft.


Made by Anouk, de ervaren Squarespace specialist van Nederland.

Ik ben Anouk, een ervaren Squarespace specialist van Nederland. Ik heb samengewerkt met diverse sectoren en ondernemers. Of je nu een nieuw website overweegt of hulp nodig hebt bij een bestaande website, voel je vrij om contact op te nemen via de mail. Je kunt ook een gratis adviesgesprek van 15 minuten met mij inplannen door hier te boeken.


 
Made by Anouk

Is je huidige Squarespace website te klein geworden voor je grote ambities? Schakel Made by Anouk in.

Made by Anouk is dé Squarespace expert van Nederland. Samenwerken met mij betekent een slimme stap vooruit. Ik maak websites die je verwachtingen overtreffen en je laten opvallen. Mooi design, naadloze functionaliteiten en stressvrije aanpak voor gewenste resultaten. Succes gegarandeerd. Ik maak graag kennis met je.

https://madebyanouk.nl
Volgende
Volgende

8 Squarespace website tips als je geen ontwerpervaring hebt