Squarespace templates of website uitbesteden: wat te kiezen?

Yes, je hebt besloten om Squarespace te gebruiken voor je website - een uitstekende keuze! Als je nog niet overtuigd bent, bekijk dan mijn post over waarom ik Squarespace aanbeveel. Maar laten we nu eens duiken in een onderwerp dat vaak opkomt wanneer mensen met Squarespace aan de slag gaan: moet je gaan voor Squarespace templates of investeren in een op maat gemaakt ontwerp? Een geldige vraag, en een die ik bij Made by Anouk vaak tegenkom.

Ga ik voor Squarespace templates of investeer ik en laat ik door Made by Anouk mijn Squarespace website maken?
Bij Made by Anouk kun je Squarespace website volledig uitbesteden, en hoewel ik geen Squarespace template aanbiedt, wil ik je hier eerlijk over vertellen, want ik geloof dat er een plaats en een behoefte is voor beide.

Bij Made by Anouk kun je Squarespace website volledig uitbesteden, en hoewel ik geen Squarespace templates aanbiedt, wil ik je hier eerlijk over vertellen, want ik geloof dat er een plaats en een behoefte is voor beide. Ik wil er zeker van zijn dat je de juiste beslissing neemt voor waar je staat met je bedrijf. Op het einde van deze blogpost zal alles veel duidelijker zijn

 

Squarespace templates: de basis van alles

Laten we beginnen met het begrijpen van wat Squarespace templates eigenlijk zijn. Squarespace biedt je al vele templates aan als onderdeel van je Squarespace-account. Deze templates fungeren als een soort "basis" voor je website en bepalen welke elementen en lay-outs je kunt gebruiken als een soort prefab van je Squarespace webdesign.

Elke template heeft zijn eigen leuke mogelijkheden, zoals carousel, bewegende achtergrondafbeeldingen, trendy scrolleffecten en meer. Ze helpen je om snel van start te gaan en je website op te zetten volgens een bepaalde structuur. Squarespace helpt je bij het kiezen van een template die past bij jouw behoeften. Maar het nadeel is dat deze templates voor iedereen beschikbaar zijn, wat betekent dat als je gewoon het basis template installeert en je inhoud erin plaatst, je uiteindelijk een vrij algemene website krijgt.

 

Waarom wel een Squarespace template gebruiken?

Squarespace templates zijn ideaal voor beginners en mensen die net hun bedrijf beginnen. Vooral in het eerste jaar van je bedrijf zal er waarschijnlijk nog veel veranderen. Hoewel je misschien niet kunt voorspellen welke veranderingen dit zullen zijn, is het vrijwel zeker dat je enkele aanpassingen zult willen maken. Als je begint met een template, kun je deze aanpassingen zelf uitvoeren. Omdat je in het begin zelf de website hebt gebouwd, kun je ook zelf deze veranderingen doorvoeren.

Stel je voor dat je duizenden euros hebt geïnvesteerd in een op maat gemaakte website en vervolgens verandert je bedrijfsmodel. Dan heb je niet alleen veel geld verspild, maar waarschijnlijk heb je ook niet de vaardigheden om de website zelf aan te passen. Je moet dan opnieuw een ontwerper inhuren, wat duurder uitvalt.

Natuurlijk kun je op elk moment Squarespace templates gebruiken om je site op te bouwen, maar meestal is dit in het begin het geval. In de beginfase heb je meestal minder middelen en minder geld om te investeren. Je hebt iets nodig dat aanpasbaar is en waar je volledige controle over hebt.

Voor de meeste kleine bedrijven is een template voldoende. Mocht je je zorgen maken dat een template niet alle functies bevat die je nodig hebt, neem dan contact op met mij op. Mijn pakket Squarespace Support kan ik je in de meeste gevallen helpen met je Squarespace uitdagingen en je in de juiste richting sturen. En als de template die je wilt bepaalde functies niet heeft, kun je me altijd inhuren om die functies toe te voegen. Dit is vaak nog steeds veel goedkoper dan je website volledig uit te besteden.

 

Voordeel Squarespace template

  • Tijd & Kosten. Zelf kennis opdoen en handelingen uitvoeren kost tijd maar bespaart geld, vooral voor beginnende ondernemers.

  • Nieuwe vaardigheden. Je ontwerpt niet alleen jouw website, maar ontwikkel ook nieuwe handige Squarespace vaardigheden.

  • Directe Start. Met een template kun je direct aan de slag. Je hoeft niet vanaf nul te beginnen, wat handig is als je snel online wilt gaan.

  • Gratis templates. Professionele uitstraling zonder kosten. Of een paar honderd euro’s als je een Squarespace template koopt van een template aanbieder zoaals Go Live of BigCatCreative

De nadelen van Squarespace template

  • Geen Squarespace expert support. Zelf uitzoeken, maar Google en Squarespace Forum videos helpen.

  • Blinde vlekken. Het succes van je website hangt af van techniek, design, gebruiksgemak, SEO en copywriting. Dit kan lastig zijn voor beginners, want je kunt kansen missen door mogelijkheden niet te kennen.

  • Je blijft in de opbouwfase hangen. Voorkom perfectionisme. Alles zelf doen kan ervoor zorgen dat je eeuwig blijft sleutelen aan de website en je website nooit online gaat. Je hebt niets aan een website als niemand hem kan bezoeken. Breng het snel online en blijf daarna bijschaven.

 
 

Je Squarespace website laten maken op jouw behoeften: voorbij de standaard

Laten we nu eens kijken naar persoonlijk ontworpen Squarespace website. Stel je voor dat dit het verschil is tussen een standaard huis en een huis dat speciaal voor jou is ontworpen.

Bij een op maat gemaakt ontwerp huur je een Squarespace webdesigner in om je website vanaf nul te bouwen. Dit is een volledig persoonlijke ontwerp dat specifiek is afgestemd op jouw bedrijf, merk en behoeften. Je krijgt een website die volledig aansluit bij jouw visie en doelstellingen.

Wanneer je een op maat gemaakt ontwerp kiest, werk je nauw samen met een Squarespace expert om elk aspect van de website te definiëren. Dit omvat het kiezen van kleuren, lettertypen, layouts, functies en meer. Het resultaat is een website die zich onderscheidt van de rest en naadloos past bij jouw branding en bedrijf.

 

Waarom Kiezen voor Op Maat Gemaakte Webdesign?

Op maat gemaakte Squarespace websites zijn ideaal als je bedrijf al enige tijd bestaat en je een duidelijke strategie hebt. Het is een investering, maar een die zich kan terugbetalen in termen van merkherkenning en klantconversies.

Een op behoeften gemaakte website biedt talloze voordelen. Ten eerste krijg je een uniek ontwerp dat niemand anders heeft. Het zal jouw merk op een unieke manier weergeven en je onderscheiden van je concurrenten. Ten tweede werk je samen met professionals die je begeleiden en adviseren. Dit betekent dat je niet alleen een geweldige website krijgt, maar ook de kennis en expertise van de Squarespace specialist om het meeste uit je website te halen.

Natuurlijk is er een prijskaartje verbonden aan op maat gemaakte ontwerpen en het kan langer duren voordat de website klaar is. Maar als je klaar bent om te investeren en je merk serieus te nemen, kan aangepaste Squarespace websites jouw als ondernemer te helpen om op te vallen en gevonden te worden door de klanten waar je van houdt.

 

Voordeel Website laten maken

Professionele uitstraling. Een website is als een complexe puzzel, met talloze onderdelen. Een ervaren Squarespace webdesigner zorgt ervoor dat deze perfect samenkomen voor een indrukwekkend resultaat, waardoor je een wauw-effect hebt naar je klanten toe.

Technische ondersteuning. In plaats van zelf te moeten zoeken en hopen op juiste antwoorden, heb je nu een direct aanspreekpunt voor al je vragen en kun jij je kunt concentreren op je bedrijf. Een Squarespace expert kan je ook op tools wijzen die je wellicht nog niet kende (bv Squarespace e-mail nieuwsletters).

Ontzorgen. Het bespaart je veel tijd en stress wanneer je het werk aan een Squarespace webdesigner overlaat. Vanuit mijn persoonlijke ervaring weet ik dat klanten het enorm waarderen ze begeleid worden in het hele proces.

Nadelen Website laten maken

Extra kosten. Wanneer je het zelf doet, kost het je minder geld dan wanneer je een expert inschakelt. Tegelijkertijd verminder je ook het zoeken en bespaar je tijd.

Minder controle. Het is belangrijk dat je na de lancering zelf jouw website kunt beheren om mee te groeien. Foto’s en teksten kun je eenvoudig zelf aanpassen. Bij grotere wijzigingen heb je wellicht weer een Squarespace webdesigner nodig. Dit gaat gepaard met extra kosten, maar bespaart tijd.

Kies de juiste webdesigner. Vraag goed door voordat je met iemand in zee gaat. Waar heeft die allemaal verstand van? In hoeverre ontzorg de webdesigner je? Heeft die een portfolio dat jij kan bekijken? Laat die goede Squarespace reviews zien?

 

Welke Optie Past Bij Jou?

Uiteindelijk draait het allemaal om wat het beste bij jou en je bedrijf past. Als je net begint en een beperkt budget hebt, is een Squarespace template een geweldige keuze. Het stelt je in staat om snel en kosteneffectief online te gaan en aanpassingen te maken terwijl je bedrijf groeit.

Naarmate je bedrijf groeit, zul je een punt bereiken waarop je ‘uitgroeit’ aan je website. Het trekt niet de klanten aan waarop je hoopt, je niet juist of je bedrijf nauwkeurig weergeven, of het is moeilijk voor je bezoekers om de juiste informatie te vinden. Dit is het moment om te overwegen te investeren in je website met een merkontwerp en zelfs een copywriter misschien.

Als het budget het toelaat, investeer dan in een op maat gemaakte website of een semi op maat gemaakte website als het budget dat niet toelaat. Hoe dan ook, zorg ervoor dat de tekst voor je website, je branding en je foto's up-to-date zijn en nauwkeurig je bedrijf weerspiegelen.

Ongeacht wat je kiest, onthoud gewoon "Klaar is beter dan perfect". Jouw bedrijf en dus jouw website ook, ontwikkeld zich voortdurend en gewoon beginnen is de eerste stap! Dus, laat je inspireren, maak je keuze en zorg ervoor dat je online aanwezigheid de beste vertegenwoordiging van je bedrijf is!

 

Ik hoop dat je door dit artikel de belangrijkste verschillen hebt geleerd tussen Squarespace template en persoonlijk ontworpen Squarespace website en dat je nu duidelijker hebt welke optie je moet kiezen!

Als je vragen hebt over mijn Squarespace webdesign diensten neem gerust contact met me op.

Made by Anouk

Is je huidige Squarespace website te klein geworden voor je grote ambities? Schakel Made by Anouk in.

Made by Anouk is dé Squarespace expert van Nederland. Samenwerken met mij betekent een slimme stap vooruit. Ik maak websites die je verwachtingen overtreffen en je laten opvallen. Mooi design, naadloze functionaliteiten en stressvrije aanpak voor gewenste resultaten. Succes gegarandeerd. Ik maak graag kennis met je.

https://madebyanouk.nl
Vorige
Vorige

Professionele website laten maken? 10 kwaliteiten van een webdesigner

Volgende
Volgende

Moderne en positieve Squarespace website voor hotelinterieur ontwerper Twiist