Maak ik mijn website zelf of schakel ik een webdesigner in?

Je hebt besloten om een website voor je bedrijf te maken of te vernieuwen. Dit is een belangrijke stap om je bedrijf op te starten of uit te breiden. Tegenwoordig is een website cruciaal voor bedrijven, omdat het niet alleen je bedrijf geloofwaardigheid geeft, maar ook een eenvoudige manier biedt voor potentiële klanten om contact met je op te nemen.

Ik wil een Squarespace website. Maak ik die zelf of schakel ik Squarespace webdesigner Made by Anouk in?

kaboompics.com

Voordat je van start gaat, sta je voor een belangrijke keuze:

Wil je een webdesigner in de arm nemen of zelf aan de slag gaan?

Er is geen eenduidig goed of fout antwoord; het hangt allemaal af van jouw specifieke behoeften en omstandigheden. Als iemand met tien jaar ervaring als succesvolle Squarespace webdesigner voor Nederlandse en Belgische ondernemers, en momenteel actief bezig met 1:1 coaching om klanten te helpen bij het bouwen van hun eigen zakelijke websites, kan ik je vertellen dat ik beide kanten van het verhaal goed ken.

Laten we op een vriendelijke en toegankelijke manier de overwegingen bekijken bij het afwegen van de voor- en nadelen van elke optie, met de focus op technische kennis, creatieve interesses en de balans tussen kosten en tijd.

 

Een webdesigner inschakelen

Een webdesigner inschakelen biedt tal van voordelen:

Budget: Als je over het budget beschikt en bereid bent te investeren, kun je een professioneel ontworpen website krijgen, zonder template gevoel. De prijs varieert meestal van €2500 tot €7000, afhankelijk van de complexiteit van je bedrijf en of je een webshop wilt toevoegen of online diensten wilt aanbieden.

Tijdsbesparing: Vooral als je al bezig bent met opdrachten van klanten, kan het uitbesteden van de website zowel tijd- als kosteneffectief zijn.

Technische zorgen: Als termen zoals "domeinnaam" of "jpeg" je intimideren, is het wellicht verstandig om een professionele ontwerper in te schakelen.

Eerdere zelfgemaakte pogingen: Als je dagen of zelfs weken hebt verspild met het knutselen aan een zelfgemaakte website zonder ooit het gewenste eindresultaat te bereiken, is het misschien wel het juiste moment om een specialist aan boord te halen.

Geen haast: Hou er rekening mee dat veel webdesigners vooruit volgeboekt zijn. Dit kan betekenen dat je even moet wachten voordat ze aan jouw project kunnen beginnen, maar het is het wachten waard!

Nadelen van een website laten maken

Kosten: Het inschakelen van een webdesigner kan best prijzig zijn.

Minder creatieve vrijheid: Je hebt wellicht minder zeggenschap over hoe je website eruitziet en welke functies deze heeft.

Afhankelijkheid: Je moet altijd wachten op de webdesigner voor eventuele wijzigingen of updates.

 

Zelf een website bouwen

De voordelen van zelf een website maken

Leerproces: Als je graag nieuwe dingen leert en het een uitdaging vindt om nieuwe technologieën te ontdekken, dan is Squarespace een leuke manier om je creatieve kant te verkennen.

Technische affiniteit: Je hoeft geen tech-wonder te zijn, maar eerder nieuwsgierig en geduldig. Websiteplatforms zoals Squarespace zijn gebruiksvriendelijk en bieden stapsgewijze begeleiding.

Budgetvriendelijk: Zelf doen is een uitstekende optie als je beperkte financiële middelen hebt, maar wel de tijd hebt om aan het project te werken.

Squarespace templates: Met Squarespace templates kun je zonder technische kennis gemakkelijk een prachtige website maken. Deze Squarespace templates besparen je tijd en moeite, terwijl ze je de flexibiliteit geven om je website snel aan te passen aan jouw behoeften.

Volledige creatieve controle: Er is geen betere manier om je website van binnen en van buiten te begrijpen dan door deze zelf te bouwen. Je kunt je website precies maken zoals je wilt, en je leert hoe je toekomstige wijzigingen kunt aanbrengen.

Voor startups: Als je nog aan het experimenteren bent om te zien of je bedrijf levensvatbaar is, is het snel en kostenefficiënt bouwen van een stijlvolle zelfgemaakte website met een Squarespace template bijvoorbeeld een geweldige manier om je ideeën te testen.

Onmiddellijke start: In plaats van te wachten op de beschikbaarheid van een Squarespace webdesigner kun je vandaag nog beginnen met een gratis Squarespace proefperiode. Hoe sneller je website online staat, hoe sneller je ideale klanten kunt aantrekken.

Nadelen van zelf een website bouwen:

Leercurve: Als je Squarespace voor het eerst gebruikt, kan het enige tijd duren voordat je de benodigde vaardigheden onder de knie hebt. Dit leerproces kan soms leiden tot frustratie en vertraging bij het lanceren van je website.

Tijdsintensief: Het bouwen van een website kost tijd, vooral als je alles zelf doet. Dit kan jouw kostbare tijd wegnemen van andere essentiële zakelijke taken.

Beperkte mogelijkheden: Als je zelf een website bouwt, moet je weten dat zelfs op gebruiksvriendelijke platforms zoals Squarespace, er beperkingen zijn voor geavanceerde technische functies en dat je geen expertise hebt met de juiste inhoud, om bezoekers aan te trekken.

Ik wil een Squarespace website. Maak ik die zelf of schakel ik Squarespace webdesigner Made by Anouk in?

Het besluit om zelf een Squarespace website te maken of een webdesigner in te schakelen, is niet altijd eenvoudig, maar het kan aanzienlijk worden vereenvoudigd door rekening te houden met je eigen vaardigheden, budget en tijdsbestek.

Wat je ook kiest, onthoud dat je de basis legt voor de online aanwezigheid van je bedrijf. Doe wat het beste bij je past, zodat je met trots kunt zeggen: "Dit is mijn website, en het weerspiegelt perfect wie ik ben en wat ik te bieden heb."

Als je merkt dat je zelfgemaakte website niet langer aan je behoeften voldoet, staat Made by Anouk voor je klaar. Als Squarespace specialist help ik je graag bij het maken van een website die perfect bij je bedrijf past. Je hoeft niet langer te worstelen met Squarespace video’s of webdesign uitdagingen. Laat me je begeleiden en zorgen voor een website die moeiteloos je bedrijf vertegenwoordigt en de aandacht van je doelgroep trekt.

Made by Anouk

Is je huidige Squarespace website te klein geworden voor je grote ambities? Schakel Made by Anouk in.

Made by Anouk is dé Squarespace expert van Nederland. Samenwerken met mij betekent een slimme stap vooruit. Ik maak websites die je verwachtingen overtreffen en je laten opvallen. Mooi design, naadloze functionaliteiten en stressvrije aanpak voor gewenste resultaten. Succes gegarandeerd. Ik maak graag kennis met je.

https://madebyanouk.nl
Vorige
Vorige

De About pagina: Doe Dit, Niet Dat. Tips voor je Over pagina

Volgende
Volgende

Minimalistische en stijlvolle Squarespace website voor branddesigner Roostudio Amsterdam